OM MIG

Vem är Jesper Lundberg?!

Hej!

Jag heter Jesper Lundberg och är en långdistanslöpare på 33år. Jag bor i Västerdalarna/Äppelbo tillsammans med min sambo Sigrid och världens snabbaste katt Eliud. 

Jag springer för den egna klubben Hunflens Löparsällskap. Jag har enskild firma inom målaryrket och äger den gamla skidanläggningen Hunflen som jag håller på att rusta upp till ett mecka för längdskidåkare, löpare och naturälskare. 

Jag kommer från en bakgrund med lagidrott sen väldigt unga år. Sen var det mest fotboll fram tills jag var 25år gammal. Då hade jag insett att det där med att jaga en boll inte var något för mig, men däremot att jag hade en rätt stor fallenhet för löpning. Då ville jag testa hur bra jag kunde bli, vilket är min största målsättning än idag. Jag har kommit en bra bit på vägen, men är långt ifrån att lägga skorna på hyllan. Jag har haft ett tänk att trappa upp träningen långsiktigt, bygga upp kroppen och ha tålamod. Och det är först nu de sista 3 åren av dem 7 år som jag varit aktiv som jag börjat komma upp på den träningsvolymen jag vill ligga på. Jag springer både trail/fjällmaraton och väglopp. Mycket för att det ger mig motivation och att det ena hjälper mig utvecklas i det andra.

Mitt personbästa på maraton är 2:17:54, vilket är målet att sänka så mycket som det är möjligt.