OM MIG

Vem är Jesper Lundberg?!

Hej!

Jag heter Jesper Lundberg och är en långdistanslöpare på 34år. Jag bor i Västerdalarna/Äppelbo tillsammans med min sambo Sigrid och världens snabbaste katt Eliud. 

Jag springer för den egna klubben Hunflens Löparsällskap.

Jag kommer från en bakgrund med lagidrott sen väldigt unga år. Sen var det mest fotboll fram tills jag var 25år gammal. Då hade jag insett att det där med att jaga en boll inte var något för mig, men däremot att jag hade en rätt stor fallenhet för löpning. Då ville jag testa hur bra jag kunde bli, vilket är min största målsättning än idag. Jag har kommit en bra bit på vägen, men är långt ifrån att lägga skorna på hyllan. Jag har haft ett tänk att trappa upp träningen långsiktigt, bygga upp kroppen och ha tålamod. 

2023 har varit mitt helt klart bästa år som löpare och jag har tagit rejält stora steg framåt.

Med 8040km löpta, 10 segrar, 7 banrekord och 5 personbästan!

Höjdpunkterna skulle jag säga är Rotterdam Marathon och Ultravasan 45. Men också att jag kunnat träna såpass mycket och bra som jag gjort som jag gjort under hela året. Vilket jag fått betalt för i år, men jag tror/vet att jag kommer få ännu mer betalt för det jobbet kommande år!

Tyvärr gick höstens stora mål Valencia Marathon inte som det var tänkt. Då sjukdom störde sista veckorna, allt i träningen pekade mot att en tid runt 2:12 var realistiskt. Och jag har sista året börjat tappa respekten för att kunna springa ner mot 2:10, som jag helt klart tror är rimligt att kunna få till dom närmaste åren.


Mitt personbästa på maraton är 2:14:53, vilket är målet att sänka så mycket som det är möjligt.